Hypotheken

Heb je het huis van je dromen gevonden óf heb je besloten dat het tijd is voor een ander huis? Dan wil je vast eerst weten wat je kunt financieren en wat de maandlasten worden. Bij Fransen & Kroes hebben we al jarenlang een heel goede samenwerking met Nobel Hypotheken. Aan een half woord hebben we genoeg en onze werkwijze is nagenoeg gelijk: persoonlijk en betrokken!

Van onze klanten horen we alleen maar positieve geluiden en Nobel staat bekend om zijn service, kennis én snelheid. Voor ons alle reden om ook jou met plezier door te verwijzen naar hypotheekadviseur Edwin Greuter. Mocht je willen weten wie hij is? Hij stelt zich aan je voor bij ‘Over ons’.

Edwin Greuter Hypotheken

Maatwerk!
Een hypotheek is maatwerk. Bij Nobel Hypotheken kijken ze verder dan de dag van vandaag. Om ervoor te zorgen dat jouw hypotheek voor lange tijd bij je past, gaan ze bij Nobel de diepte in. Het uitgangspunt is dat je je prettig voelt bij de hypotheekvorm en de maandlasten. Daarbij is het heel belangrijk dat je zorgeloos kunt blijven wonen en leven. Nobel!

Veelgestelde vragen

Als je een hypotheek afsluit, komen daar kosten bij. Deze kun je sinds 1-1-2018 niet meer meefinancieren in je hypotheek. Je hebt daarom eigen geld nodig als je een huis gaat kopen. De kosten die je maakt om eigenaar te worden, noemen we ‘kosten koper’.

Onder kosten koper vallen:

  • Overdrachtsbelasting (2% van de koopsom anno 2020)
  • Notariskosten voor de eigendomsakte & hypotheekakte
  • Kosten aankoopmakelaar
  • Kosten hypotheekadviseur
  • Kosten Nationale Hypotheek Garantie (indien van toepassing)
  • Taxatiekosten
  • Kosten tolk (indien van toepassing)
  • Bankgarantie (indien van toepassing)

Als je een hypotheek voor een tweede woning afsluit, moet je rekening houden met een aantal zaken.

Geen hypotheekrenteaftrek
Voor een tweede woning is de hypotheekrente niet aftrekbaar. Ook niet als je de financiering via de hypotheek op je hoofdwoning laat lopen. Dit hypotheekdeel wordt als consumptieve lening beschouwd (Box 3) en de rente over dat deel van de lening is daarom niet aftrekbaar. Daarentegen zijn de eventuele huuropbrengsten niet belast.

Financiering van een tweede woning

Als je een hypotheek wilt op een woning die je niet als hoofdverblijf gebruikt, zijn er geen hypotheekinstellingen die de aankoop volledig willen financieren. Het is in bepaalde gevallen wel mogelijk een hypotheek op een tweede woning te krijgen. Naast speciale eisen die aan de woning worden gesteld, moet je er rekening mee houden dat je zelf ook eigen middelen moet inbrengen.

Bepaal eerst wat er verbouwd moet worden en wat de kosten ongeveer zijn. Samen met je aankoopmakelaar kun je goed afstemmen of de verbouwing een waardevermeerdering heeft op de woning. Met de hypotheekadviseur kun je dan bespreken hoeveel budget je kunt meenemen in de hypotheek en hoe een bouwdepot werkt.

Als je geen vast contract hebt, kun je wel een hypotheek afsluiten. Je hebt dan een werkgeversverklaring nodig waarin de intentie tot een vast contract is vastgelegd. Bij een werkgeversverklaring zonder intentie tot een vast contract, maar met een arbeidsverleden van 2 tot 3 jaar, kunnen we kijken wat er mogelijk is. Datzelfde geldt bij een uitzendcontract met fase A of B.

Als je onderneming 12 maanden bestaat, kun je een hypotheek krijgen. De precieze mogelijkheden zijn ook afhankelijk van je arbeidsverleden en de toekomstverwachtingen van de onderneming. Dit betreft een specialistische benadering en wij raden je aan om de mogelijkheden al in een vroeg stadium te bespreken met je hypotheekadviseur.