Taxaties

Taxaties worden bij ons uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur. Onze rapportages geven een zorgvuldig gewogen beeld van de waarde van de woning. In het rapport worden alle factoren meegenomen welke van invloed kunnen zijn op de waarde. Onze taxatierapporten worden door onder andere alle banken, de belastingdienst en de rechtbank geaccepteerd en worden snel en vakkundig uitgevoerd.

Wanneer heb je een formeel taxatierapport nodig?

  • Bij het aanvragen van een nieuwe hypotheek;
  • Bij het oversluiten van een bestaande hypotheek;
  • Om een scherpere rente voor de bestaande hypotheek te krijgen;
  • Bij verdeling van de eigendom (echtscheiding).

NWWIVeelgestelde vragen

Bij een taxatie wordt de waarde van het huis bepaald aan de hand van de ligging, de grootte van de kavel, de afwerking en de duurzaamheid. De gecertificeerde taxateur zet zijn/haar bevindingen in een rapport.

Je hebt een woningtaxatie nodig als de waarde van je huis door een expert officieel moet zijn vastgesteld. Dit kan bij de aanvraag van een hypotheek zijn (nieuw of verhoging), bij scheiding (en verdeling) of als je bezwaar wilt maken tegen de WOZ-waarde.

Wij mogen voor alle instanties taxeren. Onze rapporten zijn gemaakt volgens de hoogste standaard en voldoen aan de eisen van bijvoorbeeld banken, rechtbanken of de belastingdienst. We zijn aangesloten bij het NWWI, Vastgoedcert en het NRVT, om zo de kwaliteit van onze taxaties te waarborgen.

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, kortweg NWWI, keurt onze rapporten van woningtaxaties. NWWI is een onafhankelijk, landelijk instituut dat als keurmerk voor taxateurs geldt. Zij valideren taxaties volgens duidelijke richtlijnen. Op die manier krijgen geldverstrekkers een helder beeld van de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.