Waar wil ik wonen?

Wist je dat Amsterdam 99 wijken en 481 buurten telt? Spreekt de Kazernebuurt je aan, of eerder de Driehoekbuurt, Bosleeuw of de Punt? Waarom nou juist die buurt, en niet een andere?

Wat is nou eigenlijk van belang bij de keuze van je nieuwe stek? Is dat rust, ruimte, reuring of juist het hebben van voorzieningen in de buurt? Wil je dichtbij openbaar vervoer en winkels, of juist lekker in landelijk Noord met kippen in de tuin?

Wanneer je aan ’t mijmeren bent over wonen in een nieuwe omgeving, is het raadzaam om een lijstje te maken wat je belangrijk vind en nodig hebt.

Ook is het handig om te bekijken wat de opzet is van de diverse plekken in de stad, zoals gemiddelde leeftijd, veiligheid, inkomen, stemgedrag, verzin het maar en het is tegenwoordig wel te vinden. Maar waar?

We hebben een opsomming gemaakt van interessante data en databases, welke je veel informatie geven, welke zeker van invloed kunnen zijn op je keuze.

Via de site van de gemeente Amsterdam krijg je een goed inzicht in alle buurten en wijken, waarbij je via de database flink in kunt zoomen op de diverse bijzonderheden. Wat dacht je van veiligheid, demografie of (het afwezig zijn van) toerisme ? Het stemgedrag zegt misschien wel veel over of je wel of niet past in een buurt.

Vrij zoeken via de zoekbalk is ook werkelijk onbeperkt interessant, boven aan deze pagina. Zo vind je bijvoorbeeld de impact van Corona op de Amsterdamse economie, wanneer Amsterdam eindelijk eens 1 miljoen inwoners zal tellen en hoeveel panden (en waar) gesloten worden na het vinden van drugs of een plantage. Het zoeken in de publicaties staat ook garant voor een paar uur zeer interessant leesvoer.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen van invloed op je woongenot, dan alleen je buurt en directe omgeving. Een geweldig huis op een plek waar je je niet prettig voelt, gaat je niet gelukkig maken.  Wat wel? De juiste combinatie van de buurt en de woning!  Daar kunnen wij je natuurlijk bij helpen.

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en het laatste aanbod van Fransen & Kroes, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.